CropEye nieuwsbrief 21 - oktober 2016

Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken
NIEUWSBRIEF
Nieuwsbrief 21, jaargang 6, oktober 2016                  


 

SoilScanner
CropEye is projectmanager van het multidisciplinaire R&D-project: SoilCares SoilScanner; de ontwikkeling, validatie, specificaties etc. worden in teamverband aangepakt. Het team bestaat uit specialisten op het gebied van spectrometrie, dataverwerking, bluetooth technologie, bodemkunde en hardware development. De scanner werkt met NIR-technologie en bezit een formidabele EC-sensor en wordt volledig aangestuurd vanuit een app op de smartphone. De sensor krijgt de instructies en zendt de meetinfo via een bluetooth connectie naar de app. Na de meting stuurt de smartphone de data naar een database en deze retourneert de info als een uitslagenrapport en een advies. De eerste applicatie is het bemeten van de bodem, applicatie veevoerkwaliteit zal de volgende zijn.

Lees meer….




PLA-based substraat zeer kansrijk
CropEye heeft onlangs een succesvol adviseurschap bij Synbra afgerond. Een PLA based grofparelig substraat staat garant voor een prima productie van tomaten etc. Zonder detail-optimalisatie houdt het steenwol het gemakkelijk bij. Bovendien voegt het een nieuwe dimensie toe aan drain gereguleerde teelt: minder watergebruik…dus minder energiegebruik.


Lees meer...




Next generation watermanagement
Platform plantENvoeding (Priva, Grodan, Koppert, Revaho, Van der Lugt, Klasmann-Deilmann, PlantResearch, Monsanto en CropEye) gaat begin januari een workshop organiseren over “hoe men omgaat met het irrigatiesysteem in de kas”. Retentietijd, verkeerde drukregeling, manier van druppelen zonder met het systeem rekening te houden, EC-MANAGEMENT……het kan allemaal zoveel beter; onverklaarde variatie in teelt krijgt een naam. De workshop is voor tuinders; we willen aandacht vragen, voorlichting geven en kennisvragen oproepen.

Lees meer….


 

ClearDetections
CropEye voert interim-management over dit bedrijf. Gespecialiseerd in moleculairbiologische detectie biedt men producten aan om de aanwezigheid van specifieke nematoden (aaltjes) aan te tonen. Voor de meest gangbare aaltjes heeft men de producten klaar…zo niet, dan is het product in 2-3 maanden gemaakt. De microscoop wordt objectief vervangen. www.cleardetections.com

Lees meer….

dare to share
Postbus 106, 2678 ZJ  De Lier
www.cropeye.com - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier om U af te melden klik hier om uw gegevens aan te passen
Powered by AcyMailing