Afdrukken

Consortium in wording
In samenwerking met o.a. OostNL, subsidiebureau ASQA, Maangroep, Polymer Science Parc, Synbra/Synprodo, zijn we een traject gestart om m.b.v. EFRO een project te ontwerpen over Programmeerbare Biodegradatie van (Bio)Polymeren.

De situatie is nu grofweg dat biopolymeren vrij snel biodegraderen; een maximum van 120 dagen wordt gemeld voor nog niet echt courante polymeren. De wens is niet alleen dat de functionele periode langer wordt, maar ook geborgd kan worden: dus programmeerbaar.
Planbare Biodegradatie opent ook de weg naar functionele biodegradatie, terwijl biodegradatie nu slechts het einde betekent van de functionele periode.  Het consortium is in wording, dus u kunt nog aansluiten.…….

Probleemstelling
Hoe komen we tot biopolymeren met een gewaarborgde functionele periode en ook de potentie om in situ te biodegraderen aan het einde van de gewenste functionele periode, zowel

 Situatieschets

Uitdaging

 Business cases

     1. Landscaping; geprogrammeerde biodegradatie na bv. 3 jaar
     2. Gecontroleerde release van added value functies door geprogrammeerde biodegradatie…..functionele biodegradatie
     3. Gecontroleerde leeftijdsverlenging van “bestaande” polymeren
     4. Functionele biodegradatie in (glas)tuinbouw


Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159


Publicaties

Download hier de flyer 'Programmeerbare biologische degradatie van polymeren'