CropEye nieuwsbrief 42 - februari 2024

CropEye nieuwsbrief 42 - februari 2024
Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken
NIEUWSBRIEF
Nieuwsbrief 42, jaargang 14, februari 2024


Organische stof-balans verdient een update (EU-Rustica)
Bij de ontwikkelingen van organische meststoffen komen veel van de huidige standaard-getallen en referentiewaarden onder druk te staan. Praktisch alles wat we gebruiken komt uit onderzoek met minerale meststoffen en/of is bekeken met de bril van klassieke landbouw bedrijven. Binnen het EU-Rustica project worden organische meststoffen ontwikkeld vanuit opgewerkte plantaardige reststromen. Momenteel zijn we in de fase van pratijkvalidatieproeven met o.a. prei, bloemkool, tomaten, sla en druiven.

Lees meer...


 

Potgrond 2.0
Samen met Greenport Boskoop en Delphy voeren we een korte maar intensieve inventariserende studie uit naar de toekomst van het medium in de containerteelt. Een eerste brainstormsessie met vrijdenkers van diverse pluimage bracht een levendige discussie, waar uiteraard veenvervanging ook ter sprake kwam, echter wij willen ook verder kijken. Alternatieve substraten/wortelmedia en alternatieve grondstoffen kwamen aan de orde maar ook andere concepten waarbij uitdagende kanttekeningen werden geplaatst.

Lees meer...


 

Grotere stikstof efficiëntie in mais door IsoAgens®: veel belovend
Maiszaad gecoat met OptiPlus + IsoAgens® toont een vergrote stikstof efficiëntie in kleinschalige modelproeven.
Tevens zijn de resultaten vergeleken met een aantal andere gangbare maiscoatings, die echter 10-40% van het effect met Optiplus toonden.

Lees meer...

dare to share
Ericaweg 41, 8162 PR Epe
www.cropeye.com - info@cropeye.com
Klik hier om U af te melden klik hier om uw gegevens aan te passen

Email built with AcyMailing