CropEye nieuwsbrief 38 - maart 2022

Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken
NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief 38, jaargang 12, maart 2022Van plantaardige reststromen naar BioBased Meststoffen (RBBF)
EU-Rustica project - Regionale nutriënten kringlopen sluiten!

Een update
Uit opgewerkte plantaardige reststromen van land- en tuinbouw en foodprocessing ontwerpen we nieuwe circulaire, regio specifieke en multifunctionele meststoffen. Plantaardige afvalstromen worden gebruikt voor compostering, biochar productie, insectenproductie en na anaerobe vergisting wordt het vloeibaar residu gebruikt voor de productie van mineralen concentraten en microbiële biomassa. Hieruit ontstaan de building blocks voor de nieuwe generatie meststoffen. Deze building blocks worden geanalyseerd op hun chemische eigenschappen.

Binnenkort gaan we de prototypes formuleren waarin directe en indirecte nutriënten-beschikbaarheid wordt gevarieerd met behulp van ingebouwde biologische slow-release bronnen maar ook recalcitrante organische stof om de fysische eigenschappen van de bodem te beïnvloeden. 

Lees verder.....


 

Het CBF's onderzoek Zuid-Holland 

Provincie Zuid-Holland, Waterschap Hollandse Delta, gemeente Hoeksche Waard en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) laten onderzoek doen naar een duurzamer beheer van landbouwbodems in Zuid-Holland.

Agrimaco, CropEye en OZHZ zijn gevraagd om zowel (1) de haalbaarheid daarvan als (2) de nog onbeantwoorde kennisvragen in kaart te brengen. En om – bij voldoende haalbaarheidsperspectief – (3) een voorstel te doen voor een volgende stap: de beantwoording van die kennisvragen en organisatie van het vervolgonderzoek.

Lees verder.....
Symposium Agroforestry en Notenteelt

Op woensdagmiddag 18 mei 2022 organiseren CropEye, Hogeschool Van Hall Larenstein, de Nederlandse Notenvereniging en LTO Noord voor de projecten Natuur-inclusief met bomen en Farm Life het symposium Agroforestry en Notenteelt.

Voor wie
Denkt u na over agroforestry of notenteelt? Ben u er recent mee gestart? Werkt u in de periferie van de agrarische sector of heeft u een beleidsfunctie op het gebied van ruimtelijke ordening en platteland? Dan is dit symposium de gelegenheid om kennis te maken met deze nieuwe ontwikkelingen. En met ondernemers die al actief zijn op het gebied van agroforestry en/of notenteelt.

Lees verder.....

dare to share
Postbus 106, 2678 ZJ  De Lier
www.cropeye.com - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier om U af te melden klik hier om uw gegevens aan te passen
Powered by AcyMailing