Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om BioStimulans IsoAgens op applicatie niveau verder door te ontwikkelen in samenwerking met diverse bedrijven en Bioprocess Engineering en Food & Biobased Research (WUR).  IsoAgens stimuleert de nutriënt-use-efficiency, verlaagt substantieel CO2 footprint en bovendien versterkt het de stresstolerantie tegen factoren als lage temperaturen, weinig licht en droogte stress. Een eenmalige toediening heeft een werkingsduur van minimaal 8 weken. Partners om biotische stress te testen worden gezocht.

In samenwerking met o.a. Rodenburg Biopolymers en Schut Papier zijn de mogelijkheden onderzocht om IsoAgens te binden aan papier of biopolymeren. Zo zouden producten gemaakt van papier of biopolymeren een drager kunnen worden van IsoAgens, in plaats van IsoAgens te sprayen of toe te dienen aan het wortelmilieu. Diverse nu bestaande disposables zouden op die manier een added value krijgen.

IsoAgens wordt gemaakt uit de zoutwater micro-alg Isochrysis galbana die gekweekt wordt door Fitoplancton marino uit Spanje. Voorlopig kunnen zij voldoende leveren om in onze groeiende behoefte te voorzien. Isochrysis is niet de gemakkelijkste om te kweken, vooral in de winterperiode is het lastig. Echter, innovaties in de kweek zullen deze problemen gaan oplossen, zeker gestimuleerd door de groeiende vraag uit de markt. Met een blik op de glastuinbouw kan men grote stappen maken naar een jaarrond teelt.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159