Systemische middelen toch maar een of twee keer toedienen
Het curatief middelen toedienen als impuls interventie omdat er “een incident” in de teelt is of dreigt te ontstaan loopt als type gewasmanagement op zijn laatste benen, mede doordat vele chemische middelen verboden worden. Een transitie naar meer systemische middelen is gaande waarbij er vanaf het begin van de teelt gewerkt wordt aan de vitaliteit van gewas en bodem/substraat. In tegenstelling tot interventiemiddelen worden systemische middelen met een bepaalde regelmaat toegediend…..dat vraagt om nogal wat aanpassingen.

Als we in staat zijn om dit middel te verpakken in een slow release bron dan zijn de gevraagde aanpassingen in het gewasmanagement minder ingrijpend. Daartoe doet CropEye i.s.m. anderen een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden om Biostimulantia/Biofertilisers te koppelen aan een matrix die langzaam degenereert. De degeneratie zorgt voor een geleidelijke release van de “ingesloten” Bio-componenten. Welke matrix leent zich daarvoor, hoe verloopt de degeneratie in de tijd, correleert de release van de Bio-component met de degeneratie van de matrix, en is de respons van de plant te meten waardoor men weet of de Bio-component ook zijn werk doet.

Voor meer informatie, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159