Tijdens de Onderwijsrelatiedag op vrijdag 8 februari heeft oud-minister Marja van Bijsterveldt het project Kas-in-Klas afgetrapt.
Het project Kas-in-Klas heeft als doel om bij basisschoolleerlingen interesse te wekken voor de glastuinbouw. Daarom zijn er minikasjes ontwikkeld waarin de leerlingen kunnen experimenteren met allerlei teelten en technieken. Een basisschoolklas krijgt drie minikasjes en een lespakket.

Het project is een initiatief van GreenQ, TNO en PCPO-Westland. Het project ontvangt geld van de Greenport Campus.


Tijdens de Onderwijsrelatiedag van het Horticultural Experience Centre (HEC) in Bleiswijk heeft het HEC zich gepresenteerd aan de onderwijswereld, de tuinders, de toeleveranciers, handel en allen die de Nederlandse Tuinbouw in de regio Westland/Oostland een warm hart toedragen.
HEC is opgericht door GreenQ, Lentiz Onderwijsgroep, Inholland, Melanchthon Businessschool, Edudelta Onderwijsgroep en CropEye met als doel een eigentijdse leer- & werkplek voor leerlingen van VMBO, MBO en HBO te creëren in het hart van de glastuinbouw om zo zelf te ervaren wat werken in de glastuinbouw betekent.

Voor meer informatie over HEC kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 51216159

Vakblad voor de Bloemisterij - nieuwsbericht 11 februari 2013
Groenten & Fruit - nieuwsbericht 12 februari 2013
De schakel - nieuwsbericht 21-02-2013
Het Hele Westland- nieuwsbericht 20-02-2013