Jolanda Heistek van CropEye was tijdens de netwerkbijeenkomst van Sensor Univers voorzitter van de tafel SMART Greenhouse. 
De tafel SMART Greenhouse komt voort uit eerdere workshops van Sensor Universe en het Innovatieplatform PGA&I (Phyto Glasshouse Applications & Innovations) vanuit de tuinbouwsector en de gemeente Emmen.

De tafel SMART Greenhouse had als doel om partijen (ondernemers, onderwijs) rondom een business case samen te brengen, waarin marktvragen en innovatieve technieken een rol spelen. Hiervoor werd kennis gebruikt uit diverse sectoren (techniek, voeding, farma, ICT, etc.) De tafel bood een platform om ideeën te presenteren, samenwerking te starten en innovaties multidisciplinair te realiseren.
De tafel werd begeleid door Jolanda Heistek van CropEye en Jeroen Beekhuizen van Syntens.
Wij staan voor "Inspirerend Verbinden" en "Dare to Share".

SMART Greenhouse omvat nieuwe innovatieve technieken voor glastuinbouw. Vanuit de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en cosmetica- industrie bestaat een steeds grotere vraag naar natuurlijke grondstoffen. Voor de glastuinbouw biedt dit een unieke positie in de biobased economy. Hiervoor is het noodzakelijk om efficiënt en gecontroleerd hoogwaardige planten te produceren. Sensortechnologie is de basis om het duurzame productieproces te monitoren en te sturen om de juiste grondstoffen te verkrijgen en verbeteren.

Heeft u een idee of ziet u een nieuwe kans met vernieuwende teelten? Of heeft u specifieke sensoren waarmee deze teelten te monitoren en wilt u participeren in dit project?
Neem dan contact op met:

Op donderdag 28 april 2011 werd deze netwerkbijeenkomst van Sensor Univers gehouden in Martiniplaza in Groningen.
Deze dag stond in het teken van: “Governance & Privacy in sustainable application areas”.
Er is gekozen voor een plenaire paneldiscussie waarin bovenstaand thema centraal staat.
Jeroen Smit (onderzoeksjournalist en auteur van de boeken “Het drama Ahold” en “De Prooi: Blinde trots breekt ABN Amro”) trad op als moderator.

Voor het middagprogramma waren13 thematafels gepland, waaronder SMART Greenhouse waarvan Jolanda Heistek (CropEye) Tafeldame en voorzitter was en Jeroen Beekhuizen (Syntens) secretaris.

U vind meer informatie over het Innovatieplatform PGA&I Emmen, Smart Greemhouse op: http://www.cropeye.com/index.php/activiteiten/actueel/42-pgaai-emmen 
Download de flyers PGA&I-1, PGA&I-2 of PGA&I-English