CropEye voert samen met Wageningen UR Glastuinbouw, EMS en Achmea/Interpolis een groot onderzoek uit onder de naam ‘Grenzen voor Luchtkwaliteit’. Op vier praktijkbedrijven wordt de luchtkwaliteit gemonitord tijdens het toedienen van CO2. Het projectteam presenteert de resultaten van de metingen in een serie workshops op 23, 24, 30 en 31 mei in verschillende regio’s in het land.

Afgelopen winter zijn er op 4 praktijkbedrijven metingen verricht die hebben uitgewezen dat het doseren van CO2 met een WKK of ketel niet zonder risico’s is. Met deskundigen van Wageningen UR en Interpolis/Achmea wordt gekeken naar de (on-)mogelijkheden, de risico's, de schades en hoe deze te voorkomen. Het is belangrijk dat telers zich bewust worden van het risico van CO2 doseren wanneer er weinig ventilatie met buitenlucht is. Telers in de verschillende regio’s zijn uitgenodigd om bij deze interactieve bijeenkomsten aanwezig te zijn en zo informatie uit te kunnen wisselen.

Op de volgende data worden de interactieve bijeenkomsten georganiseerd. (tijdstip: 15:00 – 18.00 uur)

Maandag 23 mei 2011: Kwekerij Het Grootslag in Andijk
Dinsdag 24 mei 2011: Gardener’s Pride in Klazienaveen
Maandag 30 mei 2011: Saris vof Rozenkwekerij in Venlo
Dinsdag 31 mei 2011: SO Natural in Moerkapelle

Het onderzoek ‘Grenzen voor Luchtkwaliteit’ wordt financieel ondersteund door het Productschap Tuinbouw, ministerie van EL&I en GasTerra i.h.k.v. het Programma Kas als Energiebron.