Afdrukken

De markt vraagt om natuurlijke producten, bijvoorbeeld medicijnen, gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Hiervoor is gecontroleerde en geconditioneerde teelt noodzakelijk. Die unieke mogelijkheid biedt de glastuinbouw.

Vanuit het innovatieplatform Phyto Glasshouse Applications (PGA) wordt door kennismakelaar CropEye verbinding gelegd tussen de tuinbouw en verwerkende industrie. Een voorbeeld is de samenwerking tussen het tuinbouwgebied Emmen/Klazienaveen, SU Biomedicine en een Duits farmaceutisch bedrijf. Die willen een complexe stof die nagenoeg niet te synthetiseren is, maar wel aanwezig is in een bepaalde plant, onder gecontroleerde en geconditioneerde wijze telen. Op die manier ontstaat een kwantitatief en kwalitatief hoogwaardig uitgangsproduct voor verwerking in medicijnen voor een bepaalde hartziekte. De eerste teeltproeven zijn gestart bij BCK; de proeftuin in Klazienaveen. Bij positief resultaat zal de verdere implementatie van de teelt met tuinbouwondernemers in Emmen e.o. worden ingezet. Dit biedt groen economisch perspectief voor de regio en een imago als kennisdrager van ‘biobased’ agribusiness.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees hierover in paragraaf 5.1 van de "Routekaart Tuinbouw in de Biobased Economy"

Ook vindt u informatie hieronver in een artikel in het KAS Magazine 7-2011

Voor meer achtergrond informatie over productie van homogene en hoogwaardige grondstoffen voor medicinale toepassingen lees het artikel.