In het GreenQ Improvement Centre zijn een vijftal hypermoderne studiekassen gebouwd; het zogenoemde Horticultural Experience Centre. Het centre is een samenwerking tussen GreenQ en verschillende onderwijsinstellingen. Begin januari 2012 zijn de eerste studenten, leraren en trainnees een teelt gaan opzetten binnen deze nieuwe faciliteit en samenwerking.

Deze nieuwe 'studiekassen' geven studenten de kans zelf gewassen te telen en het teeltproces zich eigen te maken. Doordat de studenten zelf daadwerkelijk aan de slag zullen gaan en werkzaam zijn in een praktijkomgeving waar veel ondernemers komen, begint de praktijkervaring al vroeg.

Deze vorm van samenwerken tussen onderwijsinstellingen en bedrijfsleven is uniek voor de tuinbouwsector en er moeten dan ook de nodige bruggen tussen beiden geslagen worden. De bestuurders komen uit: Lentiz onderwijsgroep (Gert Kant), Edudelta Onderwijsgroep (Niek Barendregt), Hogeschool Inholland Delft (Peter Scheerder), Melanchthon Business School (Jan Koelinga), GreenQ (Aad van den Berg) en CropEye (Daan Kuiper). Het Horticultural Experience Centre gaat integraal onderdeel worden van het lesprogramma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 51216159

Lees meer hierover op http://lnq.me/OTyFEl of in het krantenartikel.