Op 22 november heeft deze internationaal georiënteerde bijeenkomst plaatsgevonden bij CAH Dronten, waarbij de focus was gericht op het stimuleren van samenwerkingscontacten (ook internationaal) met betrekking tot de kwaliteitsketen: van teelt tot medicijn.

De biobased economie van de 21ste eeuw biedt kansen en uitdagingen voor telers. De grootste toegevoegde waarde is te realiseren door de teelt van grondstoffen voor farmaceutische toepassingen (kruidengeneesmiddelen of hiervan afgeleide enkelvoudige geneesmiddelen). Meer nog dan bij fuel, food of feed worden bij farma hoge kwaliteitseisen gesteld aan het uitgangsmateriaal. Hiertoe is kennis nodig over de werkzame stoffen en over de condities (cultivar, teelt, verwerking) onder welke deze door de plant gevormd worden en ook daadwerkelijk in de plant en in het preparaat aanwezig zijn en blijven. Binnen het IKVG project (Innovatie Ketens voor Gezonde Voeding) worden gericht medicinale planten geteeld waarbij de aanwezigheid van de juiste werkzame stoffen en de bijbehorende biologische werking worden aangetoond. Ook worden er kwalitatieve maatstaven ontwikkeld volgens welke één en ander kan worden gecontroleerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.