Het realiseren van een samenwerking tussen agrarische ondernemers en andere bedrijven om innovatieve brede bufferstroken (bufferstroken 2.0) langs watergangen te realiseren zodat deze als een filter functioneren in het realiseren van schoon water en bijdragen aan doelstellingen op gebied van klimaatadaptatie en biodiversiteit, m.a.w. de maatregelen leiden tot het verbeteren van de oppervlaktewaterkwaliteit, verminderen van de gevolgen van klimaatverandering en dragen bij aan het vergroten van de (bodem) biodiversiteit.

Bufferstroken 2.0 zijn brede stroken langs watergangen bestaande uit slimme aanplantsystemen van notenbomen en - struiken en biomassa. Het samenwerkingsverband i.o. stelt een plan op die leidt tot aanvragen en uitvoeren van investeringen in innovatieve bufferstroken 2.0 en andere maatregelen zoals zelfcompostering, organische stof en mechanische onkruidbestrijding.

De maatregelen dragen ook bij aan de eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig eiwit, verder leggen notenbomen CO2 vast (C-kringloop), en zijn op langer termijn een extra inkomsten bron voor de ondernemer door het produceren van noten en door de productie van waardevol notenhout.

Download de flyer over Hazel- en walnotenteelt.
Lees hier een artikel in Nieuwe Oogst/Akker- en tuinbouw
Download de flyer van Bufferstroken 2.0

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0612921072


                                   

                           “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”