We zijn per 1 december 2021 begonnen met dit Gelderse project. 
Wie zijn wij…..Hogeschool van Hall Larenstein, Gemeente Lingewaard, Cateringbedrijf Buitenpoort, De Zandse Notengaard en CropEye. Tevens sluiten via inhuur De Tuinen van MergenMetz, Advisie-Agro en meesterkok Angélique Schmeinck aan.

De inhoud van het project laat zich in het kort als volgt beschrijven: de bestaande groep van primaire notenproducenten (walnoten en hazelnoten) zal worden uitgebreid en een volwaardige coöperatie worden, waarbij teelt, rassenkeuze en kwaliteitsmanagement belangrijk zijn. Verder gaan we vooral het segment voeding en horeca ontwikkelen.  Daarnaast zal er gewerkt worden aan de ontwikkeling van het zuivelsegment (notenmelk, notenkaas) voor de speciaalzalen en “landwinels”.

De korte keten bevat teelt, behandeling geoogst product, verwerking van geoogst product en toepassing. We gaan deze korte keten professionaliseren d.m.v. kwaliteitsmanagement, tracking & tracing en formele organisatie. We zullen je op de hoogte houden van het verloop van dit tweejarig project.

Buitenpoort Catering maakt weer iets lekkers van de Gelderse noten;
"Gezond met een beetje ongezond", maar wel een mooie en lekkere combinatie!

 

Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met Daan Kuiper – 0651216159 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Herman Janssen - 0622864679 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer over dit project in:

Nieuwsbrief gemeente Lingewaard
Lingewaard gemeentenieuws
blz 13

De Gelderlander het interview
"Liefde voor noten breidt uit als olievlek"


 

                         
                  “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”