Op dinsdag 12 februari 2013 was de eerste bijeenkomst van het Kennisplatform Watertechnologie en Glastuinbouw. Dit platform heeft als doel de werelden van de ‘watertechnologie’ en de ‘glastuinbouw’ bij elkaar te brengen. Dit vanuit de gedachte dat door ‘cross sectorale’ samenwerking nieuwe kansen voor innovatie kunnen ontstaan.

Uit een aantal voorbereidende bijeenkomsten is gebleken dat er diverse water-uitdagingen bestaan in de Glastuinbouw waar mogelijk Watertechnologie een oplossing zou kunnen bieden. Het platform heeft als doel ondernemers, kennisinstellingen, brancheverenigingen en (lokale en regionale) overheid op het gebied van glastuinbouw en watertechnologie bij elkaar te brengen om kansen voor samenwerking te identificeren en te verzilveren. 
CropEye heeft nadere toelichting gegeven over het project De IJkkas waarin tuinbouw, sensortechnologie en watertechniek op basis van Proof of Principle bijeenkomen.
De aanleiding voor en een verdere uitwerking van het platform kunt u verder lezen in de programma en bijlage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651179976 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Publicaties
Friesch Dagblad nieuwsbericht 13-02-2013
AgriHolland nieuwsbericht 13-02-2013

Bekijk de presentaties die tijdens deze bijeenkomst zijn getoond:
presentatie CropEye
presentatie Maarten Nederlof