CropEye heeft onlangs een succesvol adviseurschap bij Synbra afgerond. Een PLA based grofparelig substraat staat garant voor een prima productie van tomaten etc. Zonder detail-optimalisatie houdt het steenwol gemakkelijk bij. Bovendien voegt het een nieuwe dimensie toe aan draingereguleerde teelt: minder watergebruik…dus minder energiegebruik.

CropEye voert interim-management over dit bedrijf. Gespecialiseerd in moleculairbiologische detectie biedt men producten aan om de aanwezigheid van specifieke nematoden (aaltjes) aan te tonen. Voor de meest gangbare aaltjes heeft met de producten klaar…zo niet, dan is het product in 2-3 maanden gemaakt. De microscoop wordt objectief vervangen. www.cleardetections.com

Duurzaam is een verhullend woord voor kleine stapjes in processen om wat spaarzamer om te gaan met onze hulpbronnen……maar die fase gaan we achter ons laten, althans op die manier.

Het pure algenextract (Isochrysis) is nu twee jaar uitgetest op planten en plantendelen en wel met de volgende resultaten:

  • Plant blijft groener onder “stress”; weinig licht en vochttekort is uitgetest
  • Plant veroudert langzamer (= 1)
  • Plant gaat efficiënter met stikstof om, of wel meer groei per “eenheid stikstof”
  • Jonge planten groeien sneller
  • Bladoppervlak groeit sneller
  • Stimuleert zijscheutvorming

Lopend langs de Waal met de reflectie van de zon in het water realiseer je de grote hoeveelheden water die er doorheen gaan; we weten precies….we kunnen zelfs voorspellen…hoeveel water waar heen gaat inclusief vertakkingen zoals het Amsterdam-Rijnkanaal.
In onze kassen liggen ook van die waternetwerken met heel veel zijkanaaltjes….maar weten wij wat er uitkomt? Ja we weten de capaciteit van de druppelaar in combinatie met aangelegde waterdruk, we weten wanneer de kraan opengaat, namelijk op tijd of op instraling of nog een andere instelling. Komt er uit elke druppelaar het gewenste/ingestelde volume? Nee dus. Komt er uit elke druppelaar dezelfde kwaliteit…nee, niet vanzelf.