Het oud glasgebied van Huissen ‘t Zand wordt de plek waar duurzame vormen van voedselteelt ontwikkeld worden. Daarvoor is een natuurlijk raamwerk nodig, EEN NIEUW RAAMWERK VOOR OUD GLAS.

Notenteelt is een duurzame teelt met toekomst in Nederland. De teelt draagt bij aan de eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig en notenbomen leggen CO2(koolstof) vast. In het algemeen dragen bomen positief bij aan het landschap, de biodiversiteit en de bodem- en waterkwaliteit. Noten zijn een gezonde voedingsbron voor de mens en leveren een bijdrage aan een gezonde bedrijfsvoering voor de ondernemer.

We hebben een tweetal zeer goed gedocumenteerde plantstuureffecten door een tweetal algenpreparaten. Deze effecten zijn:

  • Stresstolerantie verhogend bij bv logistieke fase van potplanten
  • Stresstolerantie verhogend, dus minder plantuitval, tijdens transport van zeer jong plantmateriaal vanuit bv. Zuid-Amerika naar Nederland
  • Verhoging van de stikstofefficiëntie van bv. tarwe, mais

NEXTgarden is gestart met het ontwerpen van een korte voorzieningsketen voor de productie en verwerking van wal- en hazelnoten in Agroforestry-Notenpark ‘t Zand. Streekproducent De Zandse Notengaard bouwt gezamenlijk met partners en met subsidie van de Provincie Gelderland een netwerk en onderzoekt de mogelijkheden en kansen voor deze keten. 

Wij zoeken partners om na de haalbaarheidsfase de volgende fase van productonderzoek in te gaan. Proeven met modelplanten, doseringen etc. zullen aan de orde komen in een MIT R&D-samenwerkingsproject.
Voor nadere info, of hebt u interesse: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0651216159