De bodem is onze bron van voeding, speelt een belangrijke rol in kleine en grote kringlopen en is de (re)generator van organische stof….feitelijk de motor van ons bestaan. De kwaliteit van de bodem staat onder druk door landbouwpraktijken van de afgelopen ruim 50 jaar en door ander menselijk handelen. Tegelijkertijd vraagt het veranderende klimaat om meer CO2 vastlegging in de bodem en bufferend vermogen bij grote hoeveelheden neerslag.

Er worden een aantal initiatieven ontplooid:

1. Het grote bodemonderzoek: medium om bodemgebruikers te interviewen over visie, vragen, behoeftes, ambities etc….. en om de juiste informatie te verstrekken aan de bodemgebruikers. Hiervoor worden sponsors gezocht.

2. De nationale bodemraad: er wordt momenteel draagvlak gecreëerd om in stappen tot een nationale bodemraad te komen die gevraagd en ongevraagd advies verstrekt aan overheid en wellicht anderen vanuit een integrale bodemvisie en –benadering.
                                                                                                                      
Bent u geïnteresseerd? neem dan contact op met:
Daan Kuiper - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 51216159